KajDogaja Text
KajDogaja Logo

Piškotki

Zadnja posodobitev: 5. april 2020

Prosimo, da pred uporabo spletne strani Kajdogaja.si preberete informacije o rabi piškotkov. Če se z rabo piškotkov ne strinjate, morate takoj prenehati z uporabo spletne strani Kajdogaja.si.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shrani spletna stran, ki ste jo obiskali. Piškotki omogočajo, da ob vašem naslednjem obisku spletna stran prepozna vašo napravo (npr. računalnik, mobilni telefon, tablica) in vaše nastavitve na spletni strani (npr. jezik, velikost črk). Tako, da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastavljati.

Nekateri piškotki so za delovanje spletne strani nujni (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vsebini vaše nakupovalne košarice), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih nastavitev in preferenc). Uporabljajo se tudi piškotki za spremljanje obiskov na spletni strani, kar upravljavcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabniške izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Poznamo različne vrste piškotkov:

  • Začasni piškotki ali piškotki seje so piškotki, ki potečejo oziroma so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij.
  • Trajni piškotki ali shranjeni piškotki so piškotki, ki na računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij npr. poskrbijo, da ostanete prijavljeni v spletno stran do naslednjega obiska. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let. Oziroma dokler jih ne izbrišete sami (npr. v nastavitvah brskalnika).
  • Lastni piškotki so piškotki, ki pripadajo upravljavcu spletne strani, ki si jo ogledujete. Tovrstni piškotki so lahko trajni ali začasni. Spletna stran te piškotke uporabi za shranjevanje informacij, ki jih bo znova uporabila ob ponovnem obisku (npr. vsebina nakupovalne košarice).
  • Tuji piškotki so piškotki, ki pripadajo lastnikom drugih storitev, ki jih obiskana spletna stran uporablja (npr. Youtube, oglasi, Google analitika itd.).

Zakaj Kajdogaja.si uporablja piškotke?

Spletna stran kajdogaja.si uporablja piškotke za delovanje spletišča, za boljšo uporabniško izkušnjo in piškotke za analizo obiskov svoje spletne strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so t. i. sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika drugi piškotki pa so trajni in ostanejo v računalniku dalj časa. Podatki se ne zbirajo na način, ki bi omogočal identifikacijo posameznih obiskovalcev spletišča.

Katere piškotke uporabljamo?

PiškotekOpis piškotka
PHPSESSIDpodatki o uporabniški seji
PH_HPXY_CHECKza optimalno delovanje
cookie_dovoljenjestrinjanje ali nestrinjanje uporabnika s piškotki
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_*******piškotki za spremljanje obiska

Onemogočanje piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Več informacij

Če imate kakršna koli vprašanja glede piškotkov na spletni strani kajdogaja.si, nas prosimo kontaktirajte na info@kajdogaja.si.