KajDogaja Text
KajDogaja Logo

Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

Zadnja posodobitev: 29. februar 2020

Prosimo, da pred uporabo spletne strani Kajdogaja.si preberete splošne pogoje in politiko zasebnosti. Če se s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti ne strinjate, morate takoj prenehati z uporabo spletne strani Kajdogaja.si.

Splošni pogoji

Definicije pojmov

 • Ponudnik pomeni ponudnika Kajdogaja.si.
 • Spletna stran se nanaša na spletno stran Kajdogaja.si.
 • Storitev nanaša na uporabo spletne strani Kajdogaja.si in na vse dejavnosti povezane z njo. Pod omenjene dejavnosti spada komunikacija in obveščanje uporabnikov prek spletne pošte in kanalov na družbenih medijih.
 • Splošni pogoji uporabe (poimenovano tudi pogoji) so pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletne strani o načinu uporabe.
 • Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno stran Kajdogaja.si in jo na kakršenkoli način uporablja.

Splošne določbe

Vsebina pogojev uporabe spletne strani predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabnikom spletne strani Kajdogaja.si.

Ponudnik spletne strani si pridružuje pravico do spremembe ali izbrisa kateregakoli dela spletne strani brez vnaprejšnjega obvestila uporabniku. Z namenom, da bi svojim uporabnikom zagotovil najboljšo možno uporabniško izkušnjo, se spletna stran neprestano posodablja in izboljšuje. Uporabnik je seznanjen in se strinja, da se oblika storitve, ki jo zagotavlja spletna stran, občasno spreminja brez vnaprejšnjega obvestila uporabniku.

Spletna stran in njene funkcije

Spletna stran Kajdogaja.si omogoča pregledovanje, iskanje in branje informacij o dogodkih, ki se bodo odvijali v Sloveniji. Omogoča mu tudi dodajanje lastnih dogodkov. Informacije o dogodkih lahko vsebujejo fotografije in video vsebine. Izpostavljeni dogodki, ki vsebujejo označbo »Sponzorirana vsebina« so plačani oglasi s strani organizatorja dogodka in drugih pravnih ali fizičnih oseb. Spletna stran uporabniku omogoča tudi, da se naroči na obveščanje oziroma e-novice, ki jih periodično prejema na svoj elektronski naslov.

Storitev vsebuje tudi določene piškotke ali podobne tehnologije ponudnika spletne strani Kajdogaja.si in tretjih ponudnikov, ki se uporabljajo z namenom zagotavljanja delovanja posameznih funkcionalnosti storitve, vključno z oglaševalskimi in anonimnimi statističnimi storitvami.

Starostne omejitve in sposobnost sprejema teh pogojev

Spletna stran Kajdogaja.si lahko vsebuje vsebine, ki morda niso primerne za mladoletne osebe. Spletno stran smejo uporabljati mladoletne osebe pred dopolnitvijo 18. leta samo ob soglasju staršev oz. pravnih skrbnikov. Z uporabo spletne strani potrjujete, da ste stari 18 let, oziroma imate dovoljenje staršev oz. skrbnikov, ki pri tem nosijo vse pravne posledice vašega ravnanja. Starši oz. skrbniki so seznanjeni, da so dolžni poskrbeti za preprečevanje uporabe spletne strani brez svoje prisotnosti in/ali vednosti.

Avtorske pravice

Uporabnik z objavo svojih vsebin (dogodkov) na spletni strani Kajdogaja.si, z uporabo funkcije za dodajanje novih dogodkov, dovoljuje ponudniku javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so v lasti oziroma v uporabi ponudnika (npr. na družbenih medijih), da si katerakoli tretja oseba na spletni strani vsebine ogleda in pretoči na svoj računalnik in začasno ali trajno fiksira.

Za morebitno nadaljnje razpolaganje tretjih oseb z vsebinami ponudnik ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato v primerjavi z uporabnikom v zvezi z nadaljnjo uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletni strani, niso kršene pravice intelektualne lastnine in osebnostne pravice tretjih oseb.

Logotip spletne strani Kajdogaja.si in druge vsebine, ki so v lasti ponudnika in se pojavljajo na spletni strani, so zaščiteni po pravilih avtorskega prava.

Uporabnik lahko podatke, informacije in ostale vsebine pregleduje le v obliki, kakršna je podana na spletni strani in na njenih profilih na družbenih medijih, ki jih uporablja. Prepovedano je spreminjanje in dodajanje vsebin, informacij ter drugih podatkov s pomočjo tujih storitev in programske opreme.

Nobena vsebina, informacija ali podatek s spletne strani ne sme biti brez dovoljenja ponudnika uporabljena v komercialne namene. Vsebin, informacij in podatkov na strani ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki. Vsebine, informacije in podatke lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah.

Prepovedana je odstranitev ali zamenjava znakov "Kajdogaja.si", kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi nastala spletni strani zaradi kršitve navedenih pogojev in omejitev.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebino, objavljeno na spletni strani Kajdogaja.si, katere avtorji so uporabniki spletne strani. Ponudnik vsebin si pridržuje pravico odstraniti vsebinsko neprimerne vsebine (dogodke, besedila, slike, itd.). Prav tako ponudnik ne odgovarja za pravilnost in točnost informacij (npr. objav o dogodkih), objavljenih na spletni strani. Vsebina objav o dogodkih se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnjega obvestila.

Uporabniki informacije, pridobljene na spletni strani, uporabljajo na lastno odgovornost, saj ponudnik ne preverja verodostojnosti vnesenih podatkov, zato tudi ne odgovarja za posredno ali neposredno škodo, ki bi lahko izhajala iz uporabe informacij, objavljenih na spletni strani. Ponudnik prav tako ne odgovarja za morebitno nedelovanje strani, tako tudi ne za morebitno nedelovanje ponudnikov dostopa do interneta.

Povezave do tujih spletnih vsebin

Spletna stran Kajdogaja.si vsebuje tudi povezave do drugih spletnih portalov, storitev in vsebin (Facebook, Google Maps), ki niso v lasti ponudnika. Ponudnik nad tujimi ponudniki nima nadzora, zato ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino, splošne pogoje in politiko zasebnosti. Prav tako ne odgovarja za morebitno nastalo škodo med uporabo teh storitev. Ponudnik priporoča, da si uporabnik prebere pogoje uporabe in politiko zasebnosti tujih portalov, storitev in vsebin, do katerih dostopa preko spletne strani Kajdogaja.si.

Zavezanost uporabnika

Uporabnik se zaveže, da:

 • storitev ne bo uporabljal za namene objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo.
 • v svoji komunikaciji s ponudnikom ne bo uporabljal groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja.
 • storitev ne bo izrabljal v komercialne, nelegalne ali kakršnekoli druge namene kot tiste, ki so določeni v teh pogojih.
 • ne bo uporabljal računalniške kode, drugih škodljivih programov ali karkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo storitvam povezanih s spletno stranjo, ponudniku spletne strani, njegovi programski ter strojni opremi ter komunikacijskim napravam.
 • ne bo uporabljal spletne strani in njenih storitev za pošiljanje nezaželenih sporočil (npr. naročanje tretjih oseb na e-novice in obvestila brez njihovega izrecnega privoljenja) ali jih kako drugače nadlegoval.

Kršenje pogojev uporabe

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnikom, ki kršijo pogoje, onemogoči dostop do vsebin spletne strani Kajdogaja.si. V primeru, da uporabnik s svojim ravnanjem povzroči ponudniku kakršnokoli škodo, zanjo v celoti moralno, materialno in kazensko odgovarja. Morebitne kršitve pri uporabi spletne strani s strani drugih uporabnikov sporočite ponudniku na elektronski naslov – info@kajdogaja.si.

Politika zasebnosti

Splošno o obdelavi osebnih podatkov pri uporabi Kajdogaja.si

Pri uporabi spletne strani Kajdogaja.si se vaši osebni podatki obdelujejo v skladu s temi pogoji. Ponudnik spletne strani posveča pozornost varovanju zasebnosti informacij in osebnih podatkov, ki jih pridobi od uporabnika. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov in temi pogoji.

Spletno stran Kajdogaja.si lahko obiščete brez registracije. Ponudnik si ob obisku pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici, telefonu ali drugemu elektronskemu mediju v obliki piškotka (angl. cookie) ali piškotkom podobnih datotek, ki služijo spletni analitiki obiska ali zagotavljanju dobre uporabniške izkušnje pri uporabi spletne strani. Shranjevanje teh datotek je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja za dostop do spletne strani (Google Chrome, Mozilla Firefox itd.). Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji onemogoči. Pravilnik o piškotkih si lahko ogledate na https://kajdogaja.si/piskotki/.

Katere osebne podatke obdelujemo

Ponudnik Kajdogaja.si obdeluje naslednje informacije o uporabnikovem obisku in uporabi:

 • IP-naslov,
 • spletni brskalnik in jezik brskalnika, ki ga uporablja,
 • informacije o napravi, s katero dostopa do spletne strani (mobilni telefon, tablica, namizni računalnik itd.)
 • operacijski sistem, ki ga uporablja za dostop do spletne strani,
 • ločljivost zaslona naprave,
 • država iz katere dostopa do spletne strani,
 • število obiskanih podstrani,
 • spletna stran iz katere je uporabnik prispel,
 • povprečni čas, ki ga uporabnik preživi na spletni strani
 • trajanje seje uporabe spletne strani,
 • in druge podatke o obisku.

Ponudnik zbira tudi naslednje podatke, ki jih z uporabnikovim privoljenjem pridobi od uporabnika na družbenih medijih, po elektronski pošti ali drugih oblikah dvosmerne komunikacije z uporabnikom:

 • Ime in priimek,
 • starost,
 • kraj bivanja,
 • in e-pošta.

Vir podatkov

Ponudnik podatke o uporabniku pridobi posredno z obiskom spletne strani Kajdogaja.si ali neposredno, ko uporabnik s ponudnikom komunicira preko elektronske pošte oziroma preko družbenih medijev. Podatki, ki jih pridobimo na pred tem omenjene načine, so uporabljeni izključno za namene, za katere so bili pridobljeni.

Primeri uporabe:

 • Za komunikacijo z uporabnikom,
 • za izboljševanje spletne strani Kajdogaja.si in drugih povezanih storitev, z namenom boljše uporabniške izkušnje,
 • za uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev,
 • za vodenje statistike obiska,
 • za namene oglaševanja.

Hramba podatkov

Ponudnik Kajdogaja.si bo zbrane podatke hranil do preklica s strani uporabnika ali le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Piškotki in podatki, vsebovani v piškotkih, se hranijo v skladu s pravili o uporabi piškotkov. Osebni podatki, ki jih pridobimo od vas na podlagi vašega izrecnega soglasja, so shranjeni v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov. Zbirke so ustrezno tehnično zavarovane, dostop do njih imajo le pooblaščene osebe. Zbrane osebne podatke hranimo še do 30 dni, od dneva ko nam sporočite, da ne soglašate več s hranjenjem in obdelavo osebnih podatkov. Uporabnik lahko zahtevek za izbris osebnih podatkov pošlje na: info@kajdogaja.si.

Več informacij

Če imate kakršnokoli vprašanje glede pogojev uporabe in politiko zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte na info@kajdogaja.si.